Συνεντεύξεις

Η τέχνη είναι μία λατέρνα, που όλο γυρίζει, εάν θέλεις πέρνα....

Μεσημεριανή βόλτα στη Νέα Φιλαδέλφεια… Υπέροχη μέρα, ανοιξιάτικη…. Συναντώ τον Κώστα Χρονόπουλο για να κάνουμε την κουβέντα μας!!

Τον Κώστα τον γνωρίζω αρκετά χρόνια, κάποια απ’ αυτά δουλεύαμε και μαζί σ’ ένα μπαρ στα Άνω Πατήσια! Αλησμόνητες βραδιές... Κάθε μέρα πάρτι, ποτάκια, χαβαλές και προσωπική επικοινωνία ανθρώπων! Όχι όπως τώρα… Με facebook και κινητά τηλέφωνα! Ο Κώστας σαν προσωπικότητα, από τότε διατηρούσε χαμηλό προφίλ, ο Κώστας σήμερα πλέον σαν καλλιτέχνης συνεχίζει να το διατηρεί χαμηλό!

Τρεις δισκογραφικές δουλειές με συμμετοχές πολλών καλλιτεχνών στους δίσκους του, όπως ο Δημήτρης Καρράς, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μάνος Ξυδούς, η Ελένη Πέτα και άλλοι. Το τραγούδι: "Κανένας τους", ήταν νούμερο ένα για αρκετές εβδομάδες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Δίεση, Μελωδία και Freedom!

1. Δύο λόγια για το πως ξεκίνησες
Η αρχή έγινε με τα τραγούδια τού: «Σαν μια φωτογραφία». Τα ενορχηστρώσαμε με τον Κώστα Μαυριδάκη στο δωμάτιο μου, που είχα ένα Η/Υ και δυο ηχεία από το στερεοφωνικό. Μετά από πολλές προσπάθειες, τα τραγούδια είχαν βρει σιγά σιγά το δρόμο τους. Το επόμενο βήμα ήταν το στούντιο, και με την βοήθεια του Βαγγέλη Καραπέτρου ολοκληρώθηκαν. Τα έστειλα σε αρκετές εταιρείες. Απάντηση θετική πήρα από την Universal και τον κ.Μπουρμά, και έτσι τον Απρίλιο του 2005 κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος.
2. Άμεσα σχέδια, δισκογραφία;
Έχω ολοκληρώσει τα τραγούδια για τον 4ο μου δίσκο και ήδη έχουν κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή δύο τραγούδια, η "Χορογραφία" και το "Δείξε μου πως να σ’ αγαπώ". Επίσης ολοκληρώνω και ένα δίσκο με instrumental.
3. Πότε είναι το επόμενο Live σου?
Την Παρασκευή 08.05 στο Keyhole στην Πετρούπολη, μαζί με τον Γιάννη και τον Γιώργο Μπαϊρακταρη απο τους Liber Animus, που συνεργαζόμαστε τον τελευταίο καιρό.
4. Η συνεργασία που σου έμεινε περισσότερο;
Ως τραγουδοποιός, δεν ξεχωρίζω κάποια συνεργασία. Ήταν όλες ξεχωριστές, και τους ευχαριστώ όλους για άλλη μια φορά, που δάνεισαν τις φωνές τους στα τραγούδια μου. Ως ερμηνευτής, η συνεργασία με τους " Σπυρίδουλα" στο album: "Το βλέμμα των ανθρώπων", ήταν σίγουρα μια ιδιαίτερη στιγμή.
5. Ποιες ειναι οι επιρροές σου στη μουσική;
Μεγάλωσα ακούγοντας Σιδηρόπουλο, Σπυριδούλα, Άσιμο, Πελόμα Μποκιού, Pink Floyd, Rainbow, Led Zeppelin, U2, Cure, Smashing Pumpkins κ.ά. παρόμοια.
6. Αν ξεκίναγες σημερα την πορεία σου στη μουσική θα πήγαινες σε talent show;
Σε καμία περίπτωση…
7. Τελικά στις μέρες μας βλέπουμε ή ακούμε μουσική;
Η μουσική δεν χρειάζεται την εικόνα. Έχει από μόνη της την ικανότητα να σε ταξιδεύει και να σε παραμυθιάζει με μοναδικό τρόπο.
8. Προσωπικός χρόνος, πως ξεμπλοκάρεις;
Συνήθως μικρές αποδράσεις απ’ την πόλη. Όσο περνάνε τα χρόνια, νιώθω όλο και πιο έντονα την ανάγκη να αλλάζω εικόνες.
9. Η σχέση σου με το internet κι αν σ’ έχει βοηθήσει ως καλλιτέχνη.
Δεν ξέρω αν με έχει βοηθήσει, μιλάμε για μια νέα εποχή, ένα νέο μέσο επικοινωνίας. Προσπαθώ να αξιοποιήσω το διαδίκτυο ως σύμμαχο.
Προς το τέλος της κουβέντας μας, ρώτησα τον Κώστα πως βλέπει τα πράγματα και όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Εκείνος, πράος και ειλικρινής όπως πάντα, παραδέχτηκε ότι έχει μεν λίγο άγχος, αλλά ελπίζει ότι όλα θα πάνε καλά. Το μόνο που χρειάζεται κατά τη γνώμη του, είναι να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω θετικά!